A történetünk

A Derby Csoport küldetése, hogy a legmagasabb szintű fuvarozási szolgáltatást nyújtsa nemzetközi partnerei számára.

A megbízóink elégedettsége mellett fontos számunkra, hogy kollégáinknak stabil, hosszútávú munkahelyet teremtsünk, ahol a szakmai kihívások mellett, a magánéletre szánt szabadidő megteremtése is kiemelkedő szerepet játszik.

Szvitek László

tulajdonos, ügyvezető

1996-ban, sok tervezés és kitartó munka után a családdal közösen megalapítottuk a Derby Trans-t. A hőskorban mindössze két fővel és egy darab 7,5 tonnás, ponyvás járművel kezdtük meg a fuvarozást.

Egy év elteltével máris nagy lépést tettünk meg, a Chemoldanzas-szal való együttműködésnek hála pedig részt vettünk az IBM üzletben. Cégünk ekkor Székesfehérvártól egészen a frankfurti reptérig szállított. A jó munkavégzésünknek és a belénk vetett bizalomnak hála a megnövekedett igények kiszolgálása érdekében hat darab 7,5 tonnás járművet szereztünk be.

1999-ben elérkezett az idő, hogy magasabb súlykategóriába lépjünk, így beszereztük az első 40 tonnás járművünket. Ez volt az az év, amikor cégünk átlépte az első 1.000.000 fuvarozott kilométert, amire a mai napig nagyon büszkék vagyunk.

Az ezredforduló után tovább bővítettük a nagy teherbírású flottát, így 2004 végére már 8 darab 40 tonnás jármű erősített bennünket. Magyarország ebben az évben csatlakozott az Európai Unióhoz, aminek hála a nemzetközi fuvarpiac szabaddá vált, így megkezdtük az unión belüli fuvarozást, valamint az együttműködést olyan neves cégekkel, mint a Wallenborn, illetve a Kühne&Nagel. Ezekben az években 15 darabra bővítettük a 40 tonnás járműparkot.

13 évvel a megalakulásunk után úgy gondoltuk a növekedés mellett ideje színesíteni is a palettát, ezért üzembe állítottuk a thermo pótkocsinkat. Ezután sem álltunk meg és 2013-ban elindult a DHL linehaul. Ebben az évben már 40 főt számlált a járműparkunk.

Büszkék vagyunk arra, hogy erős, hazai vállalkozásként mára már több mint 200 kollégának jelentünk stabil munkahelyet.

A Derby Trans megkapta az ISO-9001 minősítést.

 

Kistamás Gábor

ügyvezető

Ezt követően 2016-ban kitartó munkánknak hála ugyanis újabb „családtag” született. Egyre több meglévő megbízó kereste meg cégünket azzal, hogy a már megszokott magas szintű szolgáltatással miért nem tudunk ponyvás szerelvényeket is felajánlani. Ebből az igényből született meg az üzleti modell, hogy megalakítsuk a Derby Logistics Kft-t. Ezek a ponyvás szerelvények MEGA pótkocsik, ami az autóiparra specializálódtak, a hasznos belmagasság teljes kihasználásával. 2017 második felére már stabil nemzetközi megbízói körrel, autóipari nagy logisztikai szolgáltatókkal együttműködve fejlesztjük a céget.

Jelenleg 110 járművel szolgáljuk ki partnereink igényeit. A magunk mögött hagyott évek alatt pedig összesen 12.000.000 kilométernyi aszfaltot koptattunk.

Noha elérkeztünk a jelenbe, a történet nem áll meg! Folyamatosan fejlődünk és bővülünk, hogy teljes körűen és az Ön igényeire szabva segíthessük vállalkozása fejlődését. Bízunk benne, hogy hamarosan elégedett partnereink közt tudhatjuk.

2020-ban a COVID-19 ellenére, folyamatos eredményeink mellett átléptük a 30-as flotta nagyságot és erősítettük jelenlétünket az európai autóipari alkatrész beszállításokban.

 

Céglalapítástól (1996) - Napjainkig (2018)

  1. 1 db 7,5 tonnás ponyvás gépjárművel.
  2. A történet nem ért véget. Az új esztendő beköszöntével is megállás nélkül fejlődünk és bővülünk, hogy teljes körűen és az Ön igényeire szabva segíthessük vállalkozása fejlődését.